Echografie

Echografie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Met dit apparaat kunnen er opnamen worden gemaakt van uw houdings- en bewegingsapparaat. U kunt hierbij denken aan gewrichten, botten, spieren, slijmbeurzen, pezen, kapsel en banden. Hierdoor zijn we snel in staat om diverse aandoeningen aan bijvoorbeeld de schouder, elleboog, pols, hand, heup, knie of de enkel te beoordelen.

Echografie wordt bij ons gebruikt als onderbouwing en bevestiging van onze fysiotherapeutische diagnose. Hiermee kunnen we een gerichter behandelplan opstellen.

Hoe werkt echografie?

Echografie maakt gebruik van geluidsgolven. Met behulp van een gel worden deze geluidsgolven het lichaam ingestuurd en door de verschillende weefsels teruggekaatst. Het teruggekaatste geluid wordt door een computer omgezet in afbeeldingen. De beoordeling van het echografisch onderzoek vindt direct tijdens het consult plaats. De beelden worden in de vorm van foto’s en filmpjes vastgelegd en bewaard, zodat we deze gegevens bij een vervolgonderzoek kunnen vergelijken. Een echografisch onderzoek duurt gemiddeld 25 minuten.

Toepassing Echografie

  • Sportblessures
  • Spier en gewrichtsaandoeningen
  • Slijmbeursaandoening
  • Pees en band ontstekingen
  • Bot en kraakbeen aandoeningen
  • Calcificaties en rupturen

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Als u verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt de behandeling volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

Voor elke aandoening een passende fysiotherapeut.

Maak kennis met ons team en vind de juiste specialist voor uw klacht of maak direct een afspraak en wij zorgen dat u bij de voor beste specialist terecht komt!

Maak direct een afspraak