Dry Needling

Dry Needling is een vorm van fysiotherapie die gericht is op het verbeteren van problemen in de spieren. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne naalden, waarmee lokale verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen.

Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) aangeprikt. Er onstaat door dit aanprikken een respons van de spier. De spier spant aan en deze aanspanning is vaak te zien en voelbaar.

Een verschil met acupunctuur is dat Dry Needling gebruikt maakt van de aanwezige myofasciale triggerpoints. Moeilijk gezegd tracht Dry Needling de biochemische processen in de spiercel te beïnvloeden. Er wordt telkens opnieuw geprikt. De naald blijft niet zitten.

Foto van dry needeling behandelin

Hoe ontstaan deze spierverhardingen?

  • Door een verkeerde beweging of een ongeluk
  • Door langdurig verkeerde houding of overbelasting
  • Langdurige overbelasting met als veelvoorkomend probleem nek-armklachten
  • Overbelasting bij sporters
  • Langdurige afwezigheid van beweging, bijv. door gipsverband
  • Psychologische factoren zoals stress, depressie, onrust en vermoeidheid

Wat ervaart de patiënt tijdens de behandeling?

Tijdens de behandeling spant de spier samen en dit is een raar gevoel. Soms voelt de persoon zich niet lekker na een behandeling. Dit heeft te maken met de invloed op het centrale zenuwstelsel. Dit kan verder geen kwaad.

Effect van Dry Needling?

Dit is vaak al direct na een behandeling. Spier voelt wel zwaar aan maar de problemen waar men last van had zijn vaker afgezwakt na de behandeling.

Voor elke aandoening een passende fysiotherapeut.

Maak kennis met ons team en vind de juiste specialist voor uw klacht of maak direct een afspraak en wij zorgen dat u bij de voor beste specialist terecht komt!

Maak direct een afspraak