ZwangerFit

NVFB- ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Tijdens de lessen geeft een speciaal opgeleid Fysiotherapeut de training met als doel het behoud van conditie waardoor klachten kunnen worden voorkomen. In deze hippe vorm van zwangerschapsbegeleiding wordt de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gecombineerd met de laatste kennis over zwangerschap gerelateerde klachten in het bekkengebied maar ook elders in het lichaam. ​

Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw (vanaf 4 weken na de bevalling) kan deelnemen aan de lessen. Vanaf de 16eweek van de zwangerschap tot 9 maanden na de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de training. Het voordeel van de lessen is dat de fitheid, conditie en spierkracht op niveau blijft. Bovendien wordt er al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buiken bekkenbodemspieren. ​

De cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen. Er wordt getraind in groepen van max. 10 personen en kan ook individueel gegeven worden, dus ook bij een kleine groep gaat de training door. Voor de training wordt er gebruikt gemaakt van fitnessapparatuur, klein oefenmateriaal, muziek en bij mooi weer worden er ook outdoor trainingen georganiseerd. De aandacht ligt vooral op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie. Naast de actieve training wordt er ook aandacht besteed aan de theorie rondom de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling, zodat zowel je partner als jijzelf goed voorbereid zijn op wat er gaat komen. De cursus is de ideale manier om gezond de periode voor-en na de bevalling te beleven! Er zijn 3 cursuspakketten:


Pakket A

Soort les
Voor de bevalling
Na de bevalling
Theorie

Aantal
10
6
3

Kosten: €225,-

Pakket B

Soort les
Voor de bevalling
Na de bevalling
Theorie

Aantal
14
6
3

Kosten: €245,-

Pakket C

Soort les
Voor de bevalling
Na de bevalling
Theorie

Aantal
16
6
3

Kosten: €265,-

Na de bevalling is er tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van de herstellessen in de groep wanneer dit weer van start zou gaan (of individueel tegen een aangepast tarief):

Losse les:
5 lessen:
10 lessen:

€12,50
€60,-
€110,-

Cursusinhoud in de coronatijd

De cursus bestaat uit 10 individuele lessen, waarbij de fysiotherapeute oefeningen en adviezen geeft ter preventie van klachten en voor het behoud van je conditie en kracht tijdens- en na de zwangerschap. Naast de individuele contactmomenten krijgt de cursist toegang tot een app voor een individueel aangepast oefenschema voor thuis en ondersteunde praktische theorie rondom de zwangerschap en bevalling. De lessen worden in onderling overleg met de therapeute samen gepland.
Pakketkosten: €225-


Voor elke klacht of aandoening een passende therapeut

Maak een afspraak bij de gespecialiseerde therapeut.