ZwangerFit

Verantwoord sporten en bewegen tijdens en na je zwangerschap, voel je fit!

Wat is Zwangerfit?

NVFB- ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Tijdens de lessen geeft een speciaal opgeleid Fysiotherapeut de training met als doel het behoud van conditie waardoor klachten kunnen worden voorkomen. In deze hippe vorm van zwangerschapsbegeleiding wordt de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gecombineerd met de laatste kennis over zwangerschap gerelateerde klachten in het bekkengebied maar ook elders in het lichaam.

Voor wie?

Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw (vanaf 4 weken na de bevalling) kan deelnemen aan de lessen. Vanaf de 16eweek van de zwangerschap tot 9 maanden na de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de training. Het voordeel van de lessen is dat de fitheid, conditie en spierkracht op niveau blijft. Bovendien wordt er al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buiken bekkenbodemspieren.

Cursusinhoud

De cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen. Er wordt getraind in groepen van max. 10 personen en kan ook individueel gegeven worden, dus ook bij een kleine groep gaat de training door. Voor de training wordt er gebruikt gemaakt van fitnessapparatuur, klein oefenmateriaal, muziek en bij mooi weer worden er ook outdoor trainingen georganiseerd. De aandacht ligt vooral op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie.
Naast de actieve training wordt er ook aandacht besteed aan de theorie rondom de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling, zodat zowel je partner als jijzelf goed voorbereid zijn op wat er gaat komen. De cursus is de ideale manier om gezond de periode voor-en na de bevalling te beleven!

Locatie

Fysio Vitae (La Vita Sana Healthclub)
Drie Decembersingel 44B 5921 AC
Venlo-Blerick

Lestijden:
Maandag 19.00-20.00 uur

Kosten

Soort les Aantal
Voor de bevalling 10
Na de bevalling 6
Theorie 3
Kosten pakket A € 225,-
Extra *
Losse les € 12,-
5 lessen € 55,-
10 lessen € 100,-
Soort les Aantal
Voor de bevalling 13
Na de bevalling 6
Theorie 3
Kosten pakket B € 245,-
Extra *
Losse les € 12,-
5 lessen € 55,-
10 lessen € 100,-
Soort les Aantal
Voor de bevalling 16
Na de bevalling 6
Theorie 3
Kosten pakket C € 265,-
Extra *
Losse les € 12,-
5 lessen € 55,-
10 lessen € 100,-

* Deze extra lessen zijn bedoeld als een eventuele aanvulling op het gekozen pakket als blijkt dat u het pakket achteraf wilt uitbreiden, u dient dus eerst een keuze te maken uit een van de cursus pakketten A, B of C om deel te kunnen nemen aan de ZwangerFit. 

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Kosten worden vaak geheel of voor een gedeelte vergoed door de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: s.l.mok@fysiovitae.nl

Voor elke aandoening een passende fysiotherapeut.

Maak kennis met ons team en vind de juiste specialist voor uw klacht of maak direct een afspraak en wij zorgen dat u bij de voor beste specialist terecht komt!

Maak direct een afspraak